2012 m. birželio 30 d., šeštadienis

Ryšių su visuomene neapibrėžtumas ir rizika

 Šaltinis: www.flickriver.com


   Esu rašiusi apie keturis rizikos mitus (čia), o dabar beskaitant J. Adams (2001) "Rizką", man labai patiko paprastas ir aiškus rizikos ir neapibrėžtumo apibrėžimas, cituojant Knight (1921): 

  • Jei jūs visiškai nežinote, kas atsitiks, bet žinote galimybes, tai yra rizika,
  • Jei jūs netgi nežinote galimybių, tai yra neapibrėžtumas. 
  
   Neapibrėžtumo neišvengiamumas apsunkina bet kokio tyrimo lauko matomumą, t.y. šiame kontekste, ryšiai su visuomene (RsV) dar labiau mistifikuojami. Tuo tarpu rizikos komunikacija viešųjų ryšių lygmenyje reikalauja įvertinti priešiškumą ir nustatyti abipusio sutarimo sritis (Wilcox, Cameron, Ault, Agee, 2007).

  Vakar, prie kavos puodelio, su kolege diskutavome apie RsV įvaizdį organizacijoje. Sutarėme, kad neretai RsV tampa tik specialisto užduotimi, o aplinkiniai, užuot padėję kurti ir palaikyti teigiamą produkto/renginio/pačios organizacijos visomis komunikacijos kryptimis įvaizdį, savo abejingumu ir ne komandiniu darbu, trukdo siekti užsibrėžtų tikslų. 

  Mano nuomone, esmė slypi RsV srities daugialypiškume ir neapibrėžtume. Atsitiktinių rizikų neišvengsime, tačiau jas prognozuoti ir joms pasiruošti - galime.

  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą