2014 m. vasario 3 d., pirmadienis

L.V. Gerstner: Ir drambliai gali šokti


Šaltinis: Varlė


       Louis V. Gerstner knyga "Ir drambliai gali šokti" - išskirtinė IBM korporacijos suklestėjimo istorija - nepaprastai taiklus strateginės vadybos, žinių vadybos, žmogiškų išteklių vadybos teorijų atspindys neeilinės praktikos pavyzdyje. Įdomi knygos apžvalga pateikiama Developer Works čia.

   Esminė strategijos peržiūra lemia jos pokyčius, ryšių su visuomene specifiką ir kompanijos veiklų koncentraciją. Knygoje apžvelgiamas kritinis vadovavimo dešimtmetis, naujų sprendimų paieškos ir pritaikymas, naujas požiūris į darbuotojus - žmones, teikiančius paslaugas. Tai vienas naujų prioritetų keičiant kryptį.

    "Kas kartą, kai mūsų pramonės šaka pakeičia kryptį, informacinių technologijų paslaugas reikia kurti iš naujo. <...> Kai IBM bendrovė ryžosi imtis paslaugų verslo, mes šiek tiek kliovėmės ir nuojauta. Dabar, kai tvirtinu, jog šioje pramonės šakoje ir mūsų bendrovėje netolimoje ateityje lyderiaujančią padėtį užims paslaugos, tai jau ne nuojauta."
    Iš tikrųjų nepaprastai svarbus tampa kūrybiškas, novatoriškas ir visaapimantis požiūris į situaciją, kurią keisti iš esmės gali tik ypatingai aukšto lygio ir strategine orientacija pasižymintis vadovas.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą