2012 m. balandžio 23 d., pirmadienis

Ką padarei, kad gyventum sveikiau?



  Nesu iš tų, kurie pamišę dėl sveikos gyvensenos ir gyvena super ekologiškai. Bet tikrai padariau keletą svarbių dalykų, kad gyvenčiau sveikiau, ir tuo džiaugiuosi.

  Studijų metais buvau pradėjusi rūkyti ir gana nemažais kiekiais – mečiau. Buvo tam ir priežasčių, buvo ir grįžimų atgal, bet šiandien tiesiog smagu, kad pavyko pabėgti nuo pasidavimo masinei įtakai.
  Vaikų dėka susitvarkiau dienos režimą. Anksčiau buvau absoliuti pelėda ir galėdavau miegoti, atsimiegoti už darbo savaitę po pusę šeštadienio ir sekmadienio. Tačiau nepasakyčiau, kad nuo to jausdavausi geriau.
  Dabar paprastai keliuosi anksti, ko kažkada nė negalėjau įsivaizduoti ir – o stebukle, per rytines valandas, kol vaikai dar miega, šviežia galva nuveikiu daug daugiau ir per trumpesnį laiką, nei būdama pelėda ir bandydama rašyti pavargusia galva vakare. 
 Užtat nakčiai stengiuosi eiti miegoti anksčiau – kartu su vaikais. Prisipažinsiu, kad retsykiais būna ir pietų miego prigulu, jei tik pavyksta.

  Ne kartą akcentuota, kad sveikam gyvenimo būdui labai svarbus sportas, fizinis aktyvumas. Reguliarus buvimas lauke, vaikščiojimas parke, neleidžia sustingti ir prilipti prie kėdės. Aš tai vadinu „galvos pravėdinimu“ – ne tik kūnas pasimankština, bet ir mintys susidėlioja.
  Prieš abu vaikus atradau man patinkančią aerobikos rūšį (kalanetiką) ir dvejus metus sportavau, dabar planuoju atnaujinti aerobikos lankymą. 

  Dar vienas aktualus sveikos gyvensenos aspektas – sveika mityba. Kai turi vaikų, neišvengiamai maitiniesi sveikiau, vien todėl, kad daugiau gamini pats ir naudoji sveikesnius produktus. Žinoma, kad vis dar pasitaiko persivalgymo bangų, bet jos nebe tokios didelės.

  Apibendrinant norėtųsi kiekvienam mūsų palinkėti atrasti tą tobulą balansą tarp sveiko ir gero gyvenimo, juk reikia daryti tai, kas mums patinka, o ne kankintis, žvelgiant į kaimyno lėkštę su pačiu gražiausiu cepelinu. Mylėkime save ir artimuosius, mokėkime į gyvenimą žvelgti optimistiškai – tai stabilizuoja ir suteikia jėgų. 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą