2013 m. liepos 9 d., antradienis

Apie krizę ir kitus nerimo demonus (I)


C. Monet, Įspūdis, saulėtekis (Impression, soleil levant) (1872/1873), šaltinis: Vikipedija


     Gerdama rytinę kavą, klausydamasi pievoje dūzgiančių vabzdžių ir čiulbančių paukščių, vis primenu sau "nesitraukite, nenuleiskite rankų, nes čia ta vieta ir tas laikas, kai potvynio bangos ima slūgti" (H. B. Stove, cit. iš Taylor, 2007).

      Ramus suvokimas, kad didelė nesėkmė iš tikrųjų yra tik užmaskuota nauja galimybė, verčia ieškoti nerimo priešnuodžių, kurių esmė - tikslingi veiksmai.

       "Kol į žmogaus gyvenimą ateina sėkmė, jis dažnai patiria daugybę laikinų pralaimėjimų. O pralaimėjimo akivaizdoje lengviausia ir logiškiausia atrodo visa tai baigti. Deja, šitaip pasielgia daugelis" (N. Hill, cit. iš ten pat). Taigi, svarbu tai, ką įmanoma padaryti ir kaip pasielgti krizės situacijoje - "nesvarbu, kaip žemai krintate - svarbu, kaip aukštai paskui sugebate pakilti" (C. Jones, cit iš ten pat).

       Per amžius patvirtintą tiesą "šlovingas tas, kuris daug klumpa, bet vis atsistoja" (Konfucijus, cit. iš ten pat) pritaikant šiandien žymi esminės žmogiškosios savybės: atkaklumas, gebėjimas veikti ir drąsa. 

       

    
    

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą