2013 m. gegužės 17 d., penktadienis

Šiandien minima Pasaulinė ryšių ir informacinės visuomenės diena






Šių metų gegužės 17-oji kaip ir kasmet nuo 2006-ųjų metų minima kaip Pasaulinė ryšių ir informacinės visuomenės diena. Iki tol, nuo 1969 m. ji buvo žinoma kaip diena, kai buvo pasirašyta pirmoji Tarptautinė Telegrafo Konvencija ir įkurta Pasaulinė Telekomunikacijų Sąjunga (angl. ITU). Pasaulinės informacinės visuomenės dienos tikslas - informuoti visuomenę apie žinių ekonomikos pokyčius ir skaitmeninės atskirties mažinimo būdus pasitelkiant informacijos ir ryšių technologijas (IRT). Dienos tema šiais metais – „Informacijos ir ryšių technologijos (IRT) ir geresnis kelių saugumas“

Šių metų gegužės 13-17 dienomis Ženevoje (Šveicarija) vyksta kasmetinis Pasaulio viršūnių forumas informacinės visuomenės klausimais (angl. WSIS), kurio tikslas – sukurti įtraukiąją suinteresuotųjų grupių atstovų platformą, siekiant bendros vizijos, tikslų ir įsipareigojimų kurti į žmones orientuotą, įtraukią ir besivystančią Informacinę visuomenę. Tokioje tvarioje visuomenėje kiekvienas gali kurti, pasiekti, panaudoti ir dalintis informacija.

             Forumo pabaigoje vyks apdovanojimų ceremonija, kuri skirta Pasaulinei ryšių ir informacinės visuomenės dienai paminėti. Apdovanojimų renginio (angl. World Telecommunication and Information Society Award 2013) tema “„Informacijos ir ryšių technologijos (IRT) ir geresnis kelių saugumas“ susijusi su Jungtinių Tautų iniciatyva „Kelių saugumo veiksmų dekada“, kuri apima 2011-2020 metų periodą ir yra skirta globaliam kelių saugumo gerinimui. ITU Generalinis Sekretorius Hamadoun I. Touré pabrėžia, kad laureatų darbai, tai esminė pažangos skatinimo sąlyga – „ mes turime išnagrinėti visus būdus siekdami viešinti sumanias transporto sistemas ir užtikrinti kelių saugumą ir efektyvumą“.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą