2012 m. rugpjūčio 15 d., trečiadienis

Iki kitos vasaros, Jūra!

2012-08 Palanga, Kunigiškės


  Štai ir prabėgo dar dvi nepaprastos savaitės prie šaltos Mūsų Jūros. Saulę keitė lietus ir vėl saulė, kopas siekė vanduo, o aš, viena, sukausi, kaip vijurkas, tarp dviejų savo mažių. Nepaisant to, kad į atostogų pabaigą jautėsi nuovargis, buvo nepaprastai Gera ir, viliuosi, mažus špokus gaivus jūros oras bent kažkiek paruošė rudeniui. 


2012-08 Palanga, Kunigiškės


  Jūros ošimas ramina - galėčiau valandų valandas sėdėti (dabar toks laikas - prabanga :) ir tiesiog žiūrėti į tolį, leidžiant mintims skristi. Pušų kvapas suteikia jėgų, o vaikų juokas žaidžiant, kviečia apsikabinti ir kvatoti kartu. Kasdienio tako jūros link metu, laukinės avietės prašėsi nuraškomos - skanumėlis! 



2012-08 Palanga, Kunigiškės


  Prisiminimuose iškyla jaukūs vakariniai pasivaikščiojimai dviračių taku vienam špokui stumiant vežimą, kitam klausinėjant be paliovos - "Kodėl užtvaras nusuktas į šitą pusę, o ne į aną? Kodėl čia ne beržas? Kodėl čia važiuoja mašina, jeigu čia jai negalima? Kodėl negalima mindyti vabalo? Kodėl danguje greitai plaukia debesys?.. :)". Štai kokie nepaprasti tie pokalbiai. Svarbiausia - kantrybė, tiesa ta, kad ne visada pavyksta ją išlaikyti. Bet bandyti verta.

  O ko verti pasakiški, saulėti ankstyvi rytai kupini tylos, ramybės ir susikaupimo! Ryto dušas, kava su karštu pienu, geriama prisimerkus nuo saulės, ir vaikams dar miegant, suteikdavo jėgų ir žvalumo visai dienai. Tobula!

  Gera buvo ir linksmos draugų kompanijos, į viešnagės pabaigą atvykusios sesės, jaukios prižiūrėtos sodybos dėka - ačiū Jums! :) O nuostabiausia man, kad per visą šį laiką su vaikais taip ir nebuvome pačioje Palangoje - tik tiek, kiek reikėdavo nuvažiuoti į parduotuvę apsipirkti. Puiku, nes vienai vaikus atkalbėti nuo gausybės pagundų Basanavičiaus gatvėje būtų buvę itin nelengva, o ir minios žmonių visiškai nepasigedau. Užtat apsilankėme Šventojoje ir Klaipėdoje, pas močiutę.



2012-08 Palanga, Kunigiškės


  Nepaprastai teisinga Desideratos frazė - "Ženk ramiai tarp triukšmo ir skubėjimo - atmink, kokią ramybę galima surasti tyloje". Iki kitos vasaros, Jūra!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą